Heldere uitleg en constructieve feedback

Onze visie op persoonlijke ontwikkeling

 1. Adequaat zelfbeeld
  Leer jezelf kennen. Weet wat je kracht is, welke talenten je hebt en hoe je die adequaat kunt inzetten. Ken ook je gevoeligheden en negatieve reacties. Blijf niet vastzitten aan je emotionele reactiepatronen, maar kies voor wat je echt wilt.
 2. Focus en toewijding
  Verandering vraagt focus. Het is makkelijker om patronen te herhalen, dan te doorbreken. Zoek geen excuses en geef niet op. Wanneer je echt iets anders wilt, moet je oefenen en doorgaan tot het gewenste resultaat bereikt is.
 3. Rapport en omstandigheden
  Je leeft niet in een vacuüm. Het is belangrijk om optimaal af te stemmen op mensen en omstandigheden, zodat je ontspannen en effectief kunt optreden. Investeer in goede relaties met mensen, dat geeft meer samenwerking, verbinding en voldoening.
 4. Waardenhiërarchie
  Weet wat echt belangrijk voor je is. Weet door welke waarden je je laat leiden bij de keuzes die je maakt. Laat je niet leiden door angst, maar kies voor wat je echt de moeite waard vindt. Ontwikkel de moed om je waarden te volgen.
 5. Timing
  Wees je bewust van het juiste ogenblik. Kies het moment voor het nemen van een besluit, het aangaan van een moeilijk gesprek, het  inzetten van een verandering. Laat je niet dwingen door de omstandigheden, maar blijf pro- actief en autonoom.