Eindelijk in staat om te doen wat ik echt wil!

Postmaster Transpersoonlijke Ontwikkeling & Coaching (T.O.C.)

De Postmaster T.O.C. geeft een helder inzicht in de ontwikkelingsniveaus waar we als mens door heen gaan. Het is een verkenning van de hogere, transpersoonlijke dimensies van het bewustzijn. Een reis naar de diepere lagen van jezelf, waarbij de opleiding je een kaart van het gebied meegeeft. Een kaart die je houvast geeft bij ontwikkelingsuitdagingen, zodat je altijd weet waar je heen gaat en hoe je weer thuis kunt komen bij jezelf.

 

Ontwikkelingsniveaus van de context/ maatschappij
Met behulp van de Spiral Dynamics krijgen we inzicht in de ontwikkelingsgeschiedenis van onze wereld. In wat voor maatschappij leven wij eigenlijk en op welke manier vormt de maatschappij een uitdrukking van ons collectieve bewustzijn.  Spiral Dynamics maakt het mogelijk om door patronen van collectief gedrag heen te kijken. Je vermogen om waar te nemen en zinvolle betekenissen te geven aan belangrijke processen in je omgeving op micro- en macroniveau neemt enorm toe. Vooral in onze huidige samenleving waarin verschillende culturele groepen naast elkaar bestaan, helpt het om zicht te hebben op de mechanismen achter gedrag, drijfveren en waarden.

 

Coachingsvaardigheden
Met deze Postmaster T.O.C. weet je wat ontwikkeling betekent, je kunt herkennen of iemand zich ontwikkelt, stagneert of juist regresseert naar een lager niveau van functioneren. Als coach en/ of trainer is het belangrijk om te kunnen waarnemen of je een gewenst effect hebt op de ontwikkeling van je coachee d.m.v. je interventies en feedback. In de opleiding besteden we veel aandacht aan praktische NLP- coachingsvaardigheden:

 • Attitude ontwikkeling en versterking van fair witness
 • Het verbreden van draagkracht en aanwezigheid d.m.v. mindfulness
 • Het kunnen omgaan met het coachveld
 • Inzicht in overdracht en tegenoverdracht en het omgaan met grenzen
 • Verbinden van bewuste en onbewuste processen
 • Persoonlijk leiderschap en outcomegericht handelen
 • Leren herkennen van stagnatie in ontwikkeling en omgaan met emoties
 • Dieper inzicht in hoe iemand (niet) functioneert in een specifieke context
 • Het werken met delen en voice dialoque

 

Doelgroep
De opleiding is met name bedoeld voor NLP Masters, die andere mensen aansturen in organisaties; leidinggevenden, managers, professionals HRM, consultants en coaches. Het effect van de opleiding is een sterke verbetering van de persoonlijke effectiviteit binnen het eigen vakgebied en in professionele en persoonlijke relaties.

 • Systematische zelfreflectie om het proces van (zelf)bewustzijn diep te verankeren en het vermogen om uitdrukking te geven aan wie je bent en impact te hebben op je omgeving te versterken.
 • Verdieping van fair witness om je onderscheidingsvermogen aan te scherpen zonder te (ver)oordelen.
 • Dynamische outcomekader om te leren doelen te realiseren in een voortdurend veranderende omgeving.
 • Adequaat leren omgaan met feedback en onuitgesproken feedback leren herkennen in gedrag, emoties en processen.
 • Persoonlijke ontwikkelingsniveaus om zicht te krijgen op het karakter van de normale menselijke ontwikkeling en de pathologische afwijkingen van dit natuurlijke proces.
 • Spiral dynamics om maatschappelijke en/ of organisatie ontwikkelingen in een veel breder perspectief te kunnen plaatsen.
 • Systemisch denken en handelen als uitdrukking van een hoger bewustzijn.
 • Omgaan met schaduwkanten van jezelf om een hoger niveau van congruentie te bereiken.
 • Persoonlijk leiderschap om je potentieel aan te spreken en meer effectiviteit in je persoonlijk functioneren te bereiken.
 • Het formuleren van je persoonlijke levensopdracht en commitment.

 

Het programma voldoet aan de voorwaarden van de NVNLP en is geaccrediteerd door de V.I.V. (Vereniging Integrale Vitaliteitkunde)

De opleiding bestaat uit 9 weekenden (18 dagen). Je krijgt huiswerkopdrachten die je individueel moet maken en je vormt oefengroepen om vaardigheden in te trainen.

De opleiding wordt afgesloten met een erkend certificaat als NLP- Coach.

 

We werken in kleine groepen om de persoonlijke aandacht zoveel mogelijk te garanderen. De groep bestaat uit 12 – 16 personen. Er zijn assistenten aanwezig voor het geven van gerichte feedback en het begeleiden van het persoonlijke proces. De training wordt verzorgd door José van der Meij en Odette Schurmans.

Postmaster T.O.C.

 

NLP Postmaster T.O.C.

22-09-2018 - 09-06-2019
van 10:00 tot 17:00

22 + 23 september
27 + 28 oktober
24 + 25 november
15 + 16 december
26 + 27 januari
23 + 24 februari
23 + 24 maart
25 + 26 mei
8 +9 juni

+ 8 praktijkavonden


Prijs: € 2.695,-

 

Trainers: Odette Schurmans en José van der Meij

 

Meer informatie: Bel 06- 46688177